Újpest Önkormányzata 60 millió forinttal támogatja a Felelős Állattartás Házának megvalósítását

  •  
  •  
  •  

Szinte nincs olyan újpesti, de mondhatnánk, hogy budapesti, aki ne ismerné a Rex Kutyaotthon Alapítványt, és az általa működtetett Rex Állatszigetet.

Mindannyiunknak van egy-egy emléke arról, hogy milyen is itt kecskéket etetni vagy éppen háziállatokat gyerekünkkel a kezünkben nézni, nyuszit simogatni, és megismerni az itt élő megmentett és gazdira váró kutyákat és macskákat. Azt a szemléletet, mely átjárja az egész létesítményt, hogy igenis lehet és kell is segíteni a bajba jutott állatokon.

Most az alapítvány történetében egy új állomás következik, egy nemzetközi viszonylatban is egyedülálló országos állat- és oktatóközpont létrehozásával, melynek megvalósulását dr. Trippon Norbert kezdeményezésére, a képviselő-testület egyhangú döntésével, Újpest Önkormányzata 60 millió forinttal támogatja.

Király Péter és Trippon Norbert

Nem csak az állatszerető újpestieknek! A Felelős Állattartás Háza egy országos oktatóközpont, ahol a jövő generációi, a gyermekeink interaktív módon ismerkedhetnek meg az állatok szükségleteivel és a felelős állattartás alapjaival. Továbbá itt kapna helyet a kutyamúzeum is, mely a kutyatartással kapcsolatos ismeretek egyedülálló gyűjteménye lesz. Sőt, ha valakik vidékről vagy külföldről jönnének ide, még meg is tudnak szállni az épület egyik részében.

„Nagyon fontos, hogy már egészen kicsi kortól elültessük a gyermekek szívébe azt, hogy miként kell egy állattal bánni: ismerje meg igényeit, szükségleteit”

– mondta el Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója.

Király Péter és Trippon Norbert

„A Rex Kutyaotthon Alapítvány és az önkormányzat között több évtizedes együttműködés áll fenn, ők kérték a segítségünket a már megkezdett beruházás befejezéséhez. Úgy gondolom, hogy egy ilyen egyedülálló kezdeményezés támogatása rendkívül fontos, hiszen ezáltal a gyermekeinknek teremtünk lehetőséget arra, hogy megismerjék és megtanulják azt, hogyan kell bánni a körülöttünk élő állatokkal. Újpest egy büszke város, és büszkék vagyunk azokra, akik olyan elhivatottak egy célért, mint Király Péter és a Rex Kutyaotthon Alapítvány”

– teszi hozzá dr. Trippon Norbert Újpest alpolgármestere.

A Felelős Állattartás Házát civilek és vállalkozások is támogathatják, mint ahogy tették eddig is. Erről bővebb információ itt található: www.rex.hu/hu/tamogatas/teglajegy

, , , , , , ,