•  
  •  
  •  

Komoly munka folyt az újpesti SZTK alagsorában lévő gépészeti helyiségben, ugyanis kicserélték a régi, elavult és az üzembiztonságot már veszélyeztető kazánokat.

Most már vadonatúj és korszerű kazánok adják majd télen a meleget a szakorvosi rendelőben, szám szerint hat, melyek beszerelésével garantált az üzembiztos fűtés nem csak az idei szezonban.

Az új berendezések egyenként alig nagyobbak, mint a saját otthonainkban lévő eszközök, mégis nagy teljesítménnyel bírnak, egyenként 600 kilowattal. A korábbiaknál nagyságrendileg 15 százalékkal hatékonyabban működnek, és a károsanyag-kibocsátásuk is összemérhetően kisebb, különös tekintettel a nitrogén-oxidokra.

„Az üzemeltetésért felelős Újpesti Vagyonkezelő Zrt. jelezte, hogy az SZTK fűtésének üzembiztonsága érdekében elérkezett az idő arra, hogy lecseréljük az összes kazánt. A beruházás közel 30 millió forintból valósult meg, és hosszú ideig biztos működést jelentenek az SZTK számára a fűtési időszakokban. Érdemes tudnunk továbbá azt is, hogy ezek az új kazánok nagyságrendileg a korábbiaknál 15 százalékkal olcsóbban működnek, így belátható időn belül behozzák az árukat.”

– mondta el Trippon Norbert alpolgármester a gépészeti helyiség helyszínbejárásakor.

Trippon Norbert

A tavaly elkészült klimatizálás után így az új kazánok és a hozzájuk tartozó 1100 literes melegvíztartály segíti majd azt, hogy a szakrendelőbe érkezők komfortosan érezhessék magukat.

A fejlődés pedig nem áll le: az Egészséges Budapest Program keretében várhatóan tavasszal fejeződnek be a hetedik és a harmadik emeleten zajló munkálatok, melyek során új és korszerű kezelőhelyiségeket alakítanak ki.

, , , , , ,