Vetélkedőt rendeztek a víz világnapja alkalmából

  •  
  •  
  •  

Játékos vetélkedővel várta március 20-án és 21-én a káposztásmegyeri Homoktövis Környezetvédelmi Oktatóközpont az újpesti általános iskolásokat a víz világnapja alkalmából. A diákok kreatív feladatok megoldása közben tanulhattak a vizek élővilágáról és a Föld ivóvízkészletének megóvásáról.

A víz világnapját az ENSZ javaslatára, 1993 óta tartják minden év március 22-én. Célja, hogy felhívja a figyelmet a mindeni számára elérhető, tiszta ivóvíz fontosságára és a Föld édesvízkészletének veszélyeztetettségére. A Lóverseny téri Közösségi Házban rendezett vetélkedőn egyszerre öt-öt iskoláscsapat mérhette össze a tudását; a gyerekeknek egyebek mellett vízi rovarokat kellett nagyítón keresztül felismerniük, vízi élőlényeket ábrázoló kirakóst megfejteniük és teszt formájában is számot adtak ismereteikről.

A diákoknak továbbá ismeretterjesztő kisfilmet is levetítettek, melyben hasznos tanácsokat kaptak arra vonatkozóan, hogyan segíthetnek apró, hétköznapi dolgokkal, praktikákkal a pazarló vízhasználat csökkentésében, illetve kézműves foglalkozásban is részt vehettek. A csapatokat oklevéllel, csokival − stílszerűen Balaton szelettel − és a Homoktövis Környezetvédelmi Oktatóközpont őszi, a nemzetközi hulladékgyűjtő nap alkalmából megrendezett programsorozatára szóló ingyenes belépőkkel jutalmazták.

RD

, , , ,