Hamarosan kész az SZTK-hoz tartozó Újpesti Mentálhigiénés Gondozó felújítása

  •  
  •  
  •  

Az Egészséges Budapest Program harmadik ütemében a gondozó teljes területe felújításra kerül és kibővül, mellyel növelni lehet a gondozóban egy időben ellátottak létszámát is.

“Megújulnak az orvosi szobák, a szociális blokk és a váró, és új csoportszobákat is kialakítanak. Új nyílászárók, radiátorok és légkondicionálók is beépítésre kerülnek”

– mondta el dr. Trippon Norbert alpolgármester.

Az épületgépészeti korszerűsítések kiterjednek a fűtési-hűtési rendszer, szellőztető rendszer, vízellátás és szennyvízelvezetés felújítására, illetve világításkorszerűsítés is történik, LED-lámpatestek telepítésével.

A kivitelezés után összességében egy XXI. századi követelményeknek megfelelő intézmény kerül átadásra, mely teljes egészében kiszolgálhatja a betegellátásra érkező újpestiek igényét.

Megannyi fejlesztés az évek alatt

Az Egészséges Budapest Program előző ütemeiben klimatizálták az újpesti szakrendelő teljes épületét 192 beltéri egységgel, új mozgásterápiás centrumot hoztak létre a hetedik emeleten és a tüdőgyógyászat is megújult a harmadikon.

Trippon Norbert

Az elmúlt években az önkormányzat azon dolgozott, hogy fejlődjön és korszerű legyen a betegellátás. Így az SZTK a teljes épületét korszerűsítette LED-fénycsövekkel, kicserélte a régi elavult kazánokat, végrehajtotta a rendelőintézet teljes informatikai hálózatfejlesztését, és számos orvosi eszközt is vásárolt.

, , , , , ,