•  
  •  
  •  

Mindig bizonyították a lila-fehérek, hogy helyén van a szívük. Most is egy emberként fogott össze az Újpest-család, és segítő kezet nyújtott. Az adventi vásárban Curtis, Kabát Peti és Varga Balázs árult és dedikált Újpest FC limitált szériás termékeket, az így beérkezett összeget, több mint százötvenezer forintot pedig egy rászoruló újpesti családnak juttatják el.

Komoly sorok tolongtak az UFC pavilonja előtt szombaton, amikor városunk ikonikus személyiségei, Curtis, Kabát Peti és az Újpest saját nevelésű középpályása, a 19 éves Varga Balázs álltak be eladóként a pultba. A három lila-fehér vérű jótékonykodott, hiszen az általuk eladott és dedikált ajándéktárgyakból befolyt összeg teljes egészében egy rászoruló újpesti családhoz kerül.

Curtistől sosem állt távol a jótékonykodás. „Újpesti lakótelepi gyerekként tudom, milyen az, ha nem telik mindenre. Számomra mindig fontos volt mások segítése, támogatása, így neveltek a szüleim. Amióta pedig jobban megtehetem, még többet tudok tenni a társadalmi felelősségvállalás érdekében” – mondta el a rapper az Újpesti Naplónak. Curtis hozzátette, abban a szellemiségben él, hogy nemcsak kivenni kell a jó dolgokat, hanem vissza is kell adni a köz javára.

„Ez egy örök körforgás, az adok és a kapok egyensúlya. Amikor csak tehetem, részt veszek a karitatív rendezvényekben, és hirdetem is a saját felületeimen. Bízom benne, ezáltal még néhány ismert embernek felnyílik a szeme, és követi a kezdeményezéseimet.”

Curtis elmondta, kisfiát, Donit is így neveli, és szeretne példát mutatni gyermekének a jótékonykodásból.

„Hamarosan kijövünk Donival együtt az igluhoz, a kisfiam már átválogatta a játékait, elhozzuk a nehezebb sorsú gyerekek számára.”

Curtis azt is elárulta, a következő karitatív akciója a sztárfoci lesz, december 21-én a Vasas csarnokban a Puskás Peti-féle focicsapat mérkőzik meg a Curtis-féle legénységgel.

„A foci révén is egy hátrányos helyzetű családnak gyűjtünk.”

Kabát Peti a Naplónak elmondta, nagyon örül neki, hogy ilyen sokan összegyűltek a karitatív akcióra.

„A vásárlók most nemcsak maguknak vették meg az ajándéktárgyat, hanem jó ügyet szolgálnak, egy újpesti családnak tudnak segíteni.”

Az Újpest ikonikus labdarúgója csak reménykedni tudott benne, hogy ilyen sokan eljönnek az adománygyűjtésre.

„Az viszont nem volt kétséges, hogy az újpestiekre mindig számíthatok és számíthatunk, hiszen itt példátlan az összefogás és az önzetlen segítség eszméje.”

A karitatív akció révén százötvenezer forintot gyűjtöttek össze.

, , , , , , , ,