Címke: bicikliút

24
nov

Elkészült az Észak-pesti árvízvédelmi szakasz egy része

Fontos árvízvédelmi beruházás fejeződött be november 20-án: átadták az európai uniós forrásból, a fővárosi önkormányzat irányításával megvalósított Pest-Észak árvízvédelmi szakasz Újpestet érintő védvonalainak egy részét. A Megyeri csárdától délre, a Fővárosi Vízművek telephelye mögötti területen haladva az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep körtöltéséig 1,6 kilométer hosszban készült el árvízvédelmi védmű.
3
nov

Megújul a kerékpáros úthálózat Újpesten

November végére összefüggő kerékpárút-hálózat szövi át a IV.  kerületet, egy most folyó fejlesztés addigra ugyanis összekapcsolja a már meglévő bringautakat. A beruházás a Versenyképes Közép-Magyarország program finanszírozásával valósul meg, a főváros, Újpest és a BKK közös konzorciumi összefogásával.
13
ápr

Uniós pénzből újul meg a IV. kerület árvízvédelme

Az Európai Uniótól az előző pénzügyi ciklusban kapott 3,8 milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatásból kezdődhetett meg a fővárosi árvízvédelem észak-pesti szakaszának korszerűsítése.
16
nov

Elsőként a hiányzó újpesti szakaszt tervezhetik meg a fővárosi EuroVelo-bicikliútból

Végre elkezdődhet az EuroVelo6 hiányzó, budapesti szakaszának tervezése, ennek első üteme lesz az Észak-pesti fejlesztés.