Címke: gimnázium

24
máj

Második lett a Babits Gimnázium csapata az Estöri Kreatív Történelmi Verseny döntőjében

Dobogós helyezést ért el az Újpesti Babits Mihály Gimnázium csapata az Esterházy Magyarország Alapítvány és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája által szervezett Estöri Kreatív Történelmi Verseny május 23-i döntőjében.
17
ápr

Történelem, Észtország és Instagram − az Estöri döntőjében a Babits Gimnázium csapata

Bejutott az Estöri − Kreatív Történelmi Verseny májusi döntőjébe az Újpesti Babits Mihály Gimnázium diákcsapata. A kilencedikes tanulóknak nem csak a közelmúlt történelmével kapcsolatos tudásukról, de multimédiás ismereteikről és kreatív vénájukról is számot kell adniuk a nagy presztízzsel bíró vetélkedő során.
4
máj

ÚKTV – Körkép – Megkezdődött az érettségi

A könyvek történetéről, olvasásról és a kódexekről kaptak szövegértési feladatot a középszinten vizsgázók az idei magyarérettségi első részében, írja az Eduline. Az oktatási szakportál úgy tudja, a vizsgázóknak először a kétoldalas szöveget kellett értelmezniük, majd ahhoz kapcsolódó feladatokat megoldaniuk. Ezután, a szintén az első részhez tartozó szövegalkotási részben a sportról és testnevelésről szóló érvelést vagy egy egészségügyi problémákról szóló hivatalos levelet kellett írniuk. Az érettségizők a középszintű írásbeli második részében egy Fekete István-novellát, egy Arany János- és egy Tóth Árpád-költeményt kaptak, a műelemző feladat a novellához, az összehasonlító elemzés pedig a két vershez kapcsolódik.