Címke: film

27
márc

100 Hangos Mese – Újpest − különleges összművészeti projektnek adott otthont városunk

Különleges művészeti projektnek adott otthont Újpest az elmúlt hónapokban: a 100 Hangos Mese - Újpest hivatásos művészeket és lelkes helyi lakosokat hozott össze, akiknek együttműködéséből városunk történetét megelevenítő hangjáték és film született. Az elkészült műveket április 18-án mutatják be hivatalosan a Városházán.
13
dec

We Wish You a Merry Streaming! – Karácsonyi filmajánló

A Netflix idén sem hagy cserben minket az ünnepek alatt, és számos kiváló karácsonyi filmet és sorozatot sorakoztat fel a kínálatában, amelyek tökételes kellékei lehetnek egy ünnepi estéhez. Úgyhogy ideje bekészíteni egy jó tojáslikőrt, kakaót, forró csokit és bejglit. Jó szórakozást kívánunk!
16
júl

Telepi nyár

Nyakban, madzagon lógó kulcscsomók, forró aszfalt, klumpa és a pusztaságban épülő, négy és tízemeletes panelházak festői látványa. Ilyen volt egy igazi telepi nyár a ’70-es évek második felében, amikor az újpesti lakótelep építése zajlott.
16
júl

A felrobbantott posta

Álpostát üzemeltettek csalók Káposztásmegyeren − a rafinált átverésnek sokan bedőltek, az eset azonban nem várt következményekkel járt, a posta szó szerint a levegőbe repült.
16
dec

Létezik és tönkretesz

A híradóban, rádióban vagy az újságokban szinte biztos, hogy minden nap találkozunk egy bizonyos témával és annak borzasztó...
23
aug

Szabad-e szeretni? Egy film a felzárkóztatásért

Engedhet-e a szerelem vonzásának egy hétgyermekes, két kamasz fiával élő, évek óta özvegy, ötvenéves asszony, s megszülheti-e magzatát a nála jó húsz évvel fiatalabb, egy másik országban élő kedvesétől.
27
nov

Felújították a Tungsram reklámfilmjét

Az 1939-ben készített reklámfilmet speciális módszerrel digitalizálták.
21
aug

Elkaszálták a Halassy Olivér életéről szóló filmet

20 millió forintos gyártás-előkészítési támogatást ítéltek meg rá, de végül mégsem készülhet el Sopsits Árpád filmje.
4
jún

Ingyenes filmek a Trianon-emléknapon

A korszakban játszódó filmeket, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradót lehet megnézzni a Távmoziban.
26
máj

Ingyenes autósmozi nyílik Újpesten

Magyarországon elsőként – önkormányzati kezdeményezésre – ingyenes autósmozi nyitja meg kapuit Újpest lakosai számára június 5-én.