Címke: kutya

17
jún

Elindult az újpesti kisállat-ivartalanítási akció

Elstartolt Újpest Önkormányzata és az Állatmentő Liga nagyszabású akciója, melyben 10 millió forintot fordítanak a kerületben élő kutyák és macskák ivartalanítására. A felelős állattartás jegyében életre hívott program ingyenes ivartalanítást biztosít az újpesti gazdik kisállatai számára.
5
máj

Kutyás tippek tavaszra

A természet ébredésével megnő a kutyákra leselkedő veszélyek száma. Melegszik az idő, hosszabbodnak a nappalok és a szép idő lehetőséget jelent a hosszabb sétákra. Azonban felelős gazdiként fontos odafigyelni egy-két dologra annak érdekében, hogy kedvenceink egészségesek maradjanak.
21
dec

Idén is beindul a „négylábú szeretetfutár”

A Rex Kutyaotthon Alapítvány idén is meghirdeti a négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy az ünnepek közeledtével a menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet.
3
dec

Made in Újpest: Kutyafáját! (2.0)

"Kiskutyánkat annak rendje s módja szerint beírattuk a Szúnyog-szigeten működő kutyaiskolába. Szégyen, nem szégyen, de Prücsök megbukott a suliban. Nem akarta megtanulni, hogy mellettem menjen, mellettem üljön le és más egyéb katonai vezényszóra sem hallgatott. Prücsök antimilitarista." Majláth Mikes László publicisztikája.
8
nov

Made in Újpest: Kutyafáját!

"Péntek van és egész nap zuhog az eső. Pedig nincs is tizenharmadika. Huszonhetedike van. Az időjárás elszomorít, a kutyám is prüszköl az esőkabátkája alatt. Reggel fél nyolc van, kutyaidő. Sétálunk az ebbel a Szabadság parkban. A Váci út és az Árpád út sarkán, ahol a puskás ember szobra áll. A sárga Mahart-ház előtt." Majláth Mikes László publicisztikája.
25
márc

Mozaik – Vainer Attila – Kullancsveszély a kutyáknál (videó)

Tavasztól a kutyatulajdonosoknak érdemes kiemelten figyelni a kullancsveszélyre és a szívférgesség megelőzésére is. A háziállatok számára a legjobb megoldás a megelőzés. Vainer Attila, a Dr. Vau Állatorvosi Rendelő orvosa ad tanácsokat.
17
febr

Körkép – Segítség az állattartóknak (videó)

A rászorultság a lábak számától független, mondják a REX Állatszigeten, ahol ezekben a napokban adománytáppal segítenek az állattartóknak. A támogatást ők is szívesen fogadják.
10
szept

Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál

Mozduljon ki szeptember 26-án: futva, kutyával vagy kerékpárral indulhat az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztiválon.
8
júl

Így gondoskodjunk kedvenceinkről a nyári hónapokban

A nyári meleg nem csak az embereket, de négylábú barátainkat is megviseli. Mire kell figyelni ilyenkor?
8
júl

A rendőr a szélvédőt is betörheti, ha autóban hagyott kutyát kell kimenteni

A rendőrök egész nyáron figyelni fogják a strandok, bevásárlóközpontok árnyékmentes parkolóit, és szükség esetén jogukban áll a veszélyeztetett állat kiszabadítása érdekében betörni az autó üvegét, szélvédőjét.