Címke: macska

16
júl

Megszaporodtak az Állatmentő Liga feladatai az extrém hőségben

Nagyüzem van az Állatmentő Ligánál, az elmúlt időszakban rengeteg esetnél kellett az újpesti állatmentőknek intézkedni. Pataki Gábor, a Liga vezetője elmondta, legtöbbször amiatt kellett segíteni, mert rendkívül felelőtlen módon az átforrósodott járműben hagyják a kutyákat a tulajdonosok. Fontos tudni: az a személy, aki ilyen időben kocsiban hagy állatot, automatikusan állatkínzást követ el a BTK szerint.
17
jún

Elindult az újpesti kisállat-ivartalanítási akció

Elstartolt Újpest Önkormányzata és az Állatmentő Liga nagyszabású akciója, melyben 10 millió forintot fordítanak a kerületben élő kutyák és macskák ivartalanítására. A felelős állattartás jegyében életre hívott program ingyenes ivartalanítást biztosít az újpesti gazdik kisállatai számára.
21
dec

Idén is beindul a „négylábú szeretetfutár”

A Rex Kutyaotthon Alapítvány idén is meghirdeti a négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy az ünnepek közeledtével a menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet.
19
ápr

Körkép – Újabb fejezetéhez ért az újpesti macska-gate (videó)

Egy idős doktornő korábban meglehetősen erőszakosan kérte számon az újpesti állatvédőket, amiért elvitték a macskáját, amelyet meg akart mérgezni, mert az nem volt elég szobatiszta. Akkor azért követelte vissza az állatot, mert szerinte az utcai macskák depressziósak, amióta kollégájuk nincs velük.
17
febr

Körkép – Segítség az állattartóknak (videó)

A rászorultság a lábak számától független, mondják a REX Állatszigeten, ahol ezekben a napokban adománytáppal segítenek az állattartóknak. A támogatást ők is szívesen fogadják.